Verkkokaupan käyttöehdot

LexLibri.fi-verkkokaupan käyttäjäsopimus

1. Sopimuksen osapuolet
2. Käyttöoikeus
3. Käyttäjän rekisteröityminen, vastuut ja velvollisuudet
4. Henkilötietojen kerääminen ja käyttö
5. Tilaaminen
6. Tuotteiden hinnat
7. Toimitus
8. Peruuttaminen ja palautukset
9. Muutokset
10. Riitojen ratkaisu

1. Sopimuksen osapuolet
Tämä sopimus sisältää Lex Libri Oy:n (Palvelun tarjoaja) ylläpitämän LexLibri.fi-verkkopalvelun (Palvelu) käyttöä koskevat ehdot. Käyttäessään Palvelua tai ostaessaan tuotteita Palvelusta Käyttäjä hyväksyy tästä sopimuksesta ilmenevät ehdot ja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja.

Palvelun tarjoajan yhteystiedot:
Lex Libri Oy / LexLibri.fi, Caloniankuja 3, 20500 Turku
Y-tunnus: 0646977-4

2. Käyttöoikeus
2.1. Yksityiset kuluttajat
Palvelu on tarkoitettu Suomessa asuville yksityisille kuluttajille. Juridisia teoksia sekä laki- ja sanakirjoja myydään vain opiskelijoille.
2.2. Yritykset
Myös yritykset voivat käyttää Palvelua ottaen huomioon yllä kohdassa 2.1. sanottu ”opiskelijaehto”. Kuluttajasuojalain mukainen palautusoikeus ei koske yritysasiakkaita.
2.3. Palvelun sisällön kaikki oikeudet kuuluvat Palveluntarjoajalle.

3. Käyttäjän rekisteröityminen, vastuut ja velvollisuudet
3.1. Käyttäjä voi rekisteröityä Palvelun käyttäjäksi täyttämällä rekisteröitymislomakkeen tuotteen ostamisen yhteydessä. Käyttäjätunnuksena toimii Käyttäjän ilmoittama sähköpostiosoite, ja Käyttäjä valitsee itselleen salasanan. Käyttäjä voi tilata tuotteita myös rekisteröitymättä.
3.2. Tilaamalla tuotteita Käyttäjä vakuutttaa tutustuneensa näihin ehtoihin, hyväksyy ne ja sitoutuu noudattamaan niitä.
3.3. Rekisteröityminen on maksutonta.
3.4. Käyttäjä vastaa kaikista hänen käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan tehdyistä tilauksista. Käyttäjä on vastuussa käyttäjätunnuksensa ja salasanansa salassapidosta.

4. Henkilötietojen kerääminen ja käyttö
4.1. Palveluntarjoaja vastaa käyttäjän antamien tietojen asianmukaisesta käsittelystä ja käyttäjän yksityisyydensuojan säilymisestä. Käyttäjän antamat tiedot tallennetaan Palvelun tarjoajan asiakasrekisteriin. Tilauksen suorittamiseksi pakollisia tietoja ovat Käyttäjän etunimi, sukunimi, lähiosoite, postitoimipaikka, maa, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
4.2. Palvelun tarjoaja ei luovuta keräämiään henkilötietoja ulkopuolisille tahoille.
4.3. Asiakasrekisterin tietoja voidaan käyttää sähköisessä suoramarkkinoinnissa vain, jos Käyttäjä on antanut tähän suostumuksensa.
4.4. Palvelun tarjoaja pidättää itselleen oikeuden luovuttaa Käyttäjää koskevia tietoja viranomaisten käyttöön, mikäli Käyttäjä on toiminut lain ja hyvän tavan vastaisesti.
4.5. Käyttäjällä on oikeus tarkastaa, muuttaa tai poistaa itseään koskevat tiedot asiakasrekisteristä.

Tietosuojaseloste

5. Tilaaminen
5.1. Palvelusta tilattaessa sitova kauppasopimus syntyy, kun Palvelun tarjoaja lähettää Käyttäjälle tilausvahvistuksen, jossa tuotteen saatavuus ja toimitusaika vahvistetaan.
5.2. Palvelun tarjoaja pidättää oikeuden olla hyväksymättä tilausta.

6. Tuotteiden hinnat
6.1. Tuotteen hinta on Palvelun sivulla tuotetietojen yhteydessä tilaushetkellä näkyvä hinta.
6.2. Hintaan lisätään toimituskulut. Maksu on tilauskohtainen ellei toisin mainita.
6.3. Toimitusmaksu Suomessa määräytyy Postin kulloisenkin hinnaston mukaisesti.
6.4. Toimituskuluista Suomen ulkopuolelle sovitaan erikseen Palvelun tarjoajan kanssa.
6.5. Kulloinenkin toimitusmaksu määräytyy Postin kuljetushinnaston mukaisesti tilauksen jättämisen jälkeen.
6.6. Palvelussa hinnat ja kuljetuskustannukset ilmoitetaan Käyttäjälle euroissa (EUR) laskussa.
6.7. Myytäessä ja kuljetettaessa tuotteita EU-maihin ilmoitetut hinnat sisältävät Suomen lainsäädännön mukaisen arvonlisäveron.
6.8. Myytäessä ja kuljetettaessa tuotteita EU-maiden ulkopuolelle tuotteen vastaanottaja vastaa paikallisista veroista, tullimaksuista ja muista näihin verrattavista kustannuksista.

7. Toimitus
7.1. Palvelun tarjoaja toimittaa myymänsä tuotteet Käyttäjälle kolmannen osapuolen kanssa tekemänsä kuljetussopimuksen perusteella.
7.2. Käyttäjä voi halutessaan noutaa ostamansa tuotteet Palvelun tarjoajan toimipisteestä sen normaaleina aukioloaikoina.
7.3. Kuljetuskustannukset lisätään tilauksen hintaan. Kunkin tilauksen kuljetuskustannukset määräytyvät Postin kuljetushinnaston mukaisesti.
7.4. Tuotteiden toimitusajat määräytyvät tuotekohtaisesti. Toimitusaika riippuu tuotteen saatavuudesta ja lähetyksen määränpäästä. Voimassa olevat toimitustavat ilmenevät kulloinkin Palvelusta.
7.5. Palvelun tarjoaja ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista.
7.6. Palvelun tarjoaja varaa itselleen oikeuden toimittaa tilatut tuotteet eri lähetyksissä.
7.7. Palveluntarjoaja vastaa tuotteen häviämisestä tai rikkoutumista kuljetuksen aikana.

8. Peruuttaminen ja palautukset
8.1. Kuluttajalla on Suomen kuluttajasuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilauksensa ilmoittamalla siitä Palvelun tarjoajalle neljäntoista (14) päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Peruutusoikeus ei koske tuotteita, joita on muunneltu Kuluttajan toiveiden mukaisesti. Kuluttaja vastaa palautuksen kustannuksista.
8.2. Palautuksen ehtona on, että
1) tilaus on peruutettu myyntiehtojen mukaisesti ilmoittamalla siitä Lex Librille viimeistään 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta,
2) tuote on käyttämätön,
3) tuote on siinä kunnossa, jossa ostaja sen vastaanotti ja kaikki tuotteeseen kuuluvat osat ovat tallella ja
4) tuote on pakattu alkuperäiseen pakkaukseensa tai vastaavalla tavalla.
8.3. Tuote tulee palauttaa välittömästi tilauksen peruuttamisen jälkeen.

9. Muutokset
9.1. Palveluntarjoaja pidättää itselleen oikeuden tehdä milloin tahansa muutoksia Palvelussa.
9.2. Palveluntarjoaja voi myös muuttaa tämän sopimuksen ehtoja ilmoittamalla siitä Palvelun välityksellä Käyttäjälle. Käyttäjä hyväksyy tehdyt muutokset käyttämällä palvelua.

10. Riitojen ratkaisu
Kaikki tätä sopimusta koskevat erimielisyydet, joita ei voida neuvotteluteitse sopia, ratkaistaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Suomen lainsäädännön mukaan.