Yleinen hallinto-oikeus (2017)

98.10 

Olli Mäenpää

Yleinen hallinto-oikeus pyrkii vastaamaan muun muassa seuraaviin peruskysymyksiin. Mitkä yleiset säännöt ja periaatteet ohjaavat julkisen vallan käyttöä viranomaisen toiminnassa? Miten julkista valtaa voidaan käyttää ja kuka siitä vastaa? Kuinka määräytyvät julkisen ja yksityisen suhteet? Miten hallinnon ja oikeuden vuorovaikutuksen peruselementit toimivat käytännössä, kun julkisia tehtäviä yhtäältä ulkoistetaan ja viranomaisten toimivalta toisaalta vahvistuu?

Teoksessaan Yleinen hallinto-oikeus Olli Mäenpää esittelee hallinto-oikeuden yleiset opit, peruskäsitteet ja oikeusperiaatteet sekä doktriinin lähtökohdat. Kirjassa käsitellään hallintotoiminnan perusasioita, kuten julkisen vallan käyttöä, viranomaisen toimivaltaa, julkisuutta, virkavastuuta, hallinnon oikeussuhteita ja oikeusturvaa. Yleiset opit tuovat käytännön juristille laadullisen lisän, joka ei käy ilmi pelkästään lakitekstiä lukemalla.

Yleinen hallinto-oikeus on oikeudellinen yleisavain viranomaistoiminnan ytimeen ja julkisen vallan käytön oikeudellisiin perusteisiin. Se avaa julkishallinnon yleisiä puitteita ja auttaa ymmärtämään viranomaisten toiminnan mahdollisuuksia.

(Tuote)Osastot: ,

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Yleinen hallinto-oikeus (2017)”