KKO:n ratkaisut kommentein 2018:I

116.00 

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Pekka Timonen

Korkein oikeus on luopunut omien vuosikirjojensa julkaisusta, mutta tämä teossarja sisältää kaikkien julkaistujen ratkaisujen eli ns. vuosikirjaratkaisujen ratkaisuselosteet kokonaisuudessaan.

Teos ilmestyy vuosittain kahtena niteenä. Sarjan osa I sisältää vuoden ensimmäisellä puoliskolla annetut korkeimman oikeuden ratkaisut asiantuntijoiden perusteellisesti analysoimina. Loppuvuonna annettavat ratkaisut sisältyvät osaan II. Jokaisen ratkaisun yhteydessä on asiantuntijan kommentti sekä viittaukset aiempaan oikeuskäytäntöön ja keskeiseen oikeuskirjallisuuteen. Lisäksi teos sisältää laajan asia- ja oikeustapaushakemiston.

Kustakin oikeudenalasta vastaa oma osastovastaava. Kaikki osastovastaavat ovat oikeustieteen tohtoreita, omien oikeudenalojensa tunnustettuja huippunimiä. Teoksen kirjoittajakuntaan kuuluu myös muita asiantuntijoita, jotka osastovastaavat ovat kutsuneet kommentoimaan yksittäisiä tapauksia.

2018:I-teoksessa on kommentoitu mm. seuraavia ratkaisuja:
• KKO 2018:10: Lapsikylävanhempien työaika ja työaikalain soveltamisala
• KKO 2018:16: Ahvenanmaan lainsäädäntöön perustuvan ajokiellon perustuslainmukaisuus
• KKO 2018:19: Suunnatun osakeannin ja sen taustalla olleen yritysjärjestelyn arviointi osakkeenomistajien yhdenvertaisuuden näkökulmasta
• KKO 2018:30: Terveydentilaan perustuva työntekijän syrjintä
• KKO 2018:46: Työsyrjintä ammattiliitossa
• KKO 2018:49: Alkoholin internet-myynti ja maahantuonti EU-lainsäädännön ja Alkon monopolin näkökulmasta

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “KKO:n ratkaisut kommentein 2018:I”