Ulosotto-oikeus II – Ulosmittaus ja myynti

98.30 

Kuvaus

Tuula Linna, Tatu Leppänen, Anssi Kärki

Ulosotto-oikeus II -teoksen 3. painoksessa käsitellään ulosottokaaren ulosmittausta, myyntiä ja tilitystä koskevia säännöksiä. Kirja sisältää käytännönläheistä tietoa mm. palkan ulosmittauksesta, velallisen suojasta, keinotekoisista järjestelyistä ja muista sivulliskysymyksistä, kuolinpesän osuuden ja yhteisomistusesineen ulosmittauksesta sekä eri myyntimuodoista.

Teoksessa on otettu huomioon nykyisin yleistynyt myynti verkkohuutokaupalla sekä virtuaalivaluutat ulosmittauksen kohteena. Kirjassa tarkastellaan lisäksi ulosmittauksen vaihtoehtoja, kuten maksuaikaa sekä maksusopimusta ja -suunnitelmaa.

Teos on osa teossarjaa, jonka ensimmäisessä osassa käsitellään ulosottomenettelyä. Kolmannessa osassa keskitytään ulosoton oikeussuojakeinoihin ja erityisiin täytäntöönpanon lajeihin.​

​Kirjoittajista professori Tuula Linna ja OTT Tatu Leppänen ovat vastanneet ulosottokaaren valmistelusta oikeusministeriössä työskennellessään. Kolmas kirjoittaja, yliopistonlehtori Anssi Kärki, opettaa insolvenssioikeutta Lapin yliopistossa.