Työsopimus ja ehdot erityistilanteissa (2017)

72.20 

Työlainsäädännössä on jätetty paljon asioita osapuolten sopimisen varaan. Teoksessa on kuvattu ne työsopimuksen osat, jotka on oltava kaikissa työsopimuksissa ja laista suoraan tulevat työsuhteen ehdot. Ennen kaikkea teos käsittelee erityistilanteita ja niistä sopimista. Teoksessa käsitellään myös sellaiset työn tekemistä koskevat tilanteet, joita ei pidetä työsuhteena.

Erityistilanteita voi tulla vastaan työsuhteen aikana esimerkiksi perhevapaisiin, työsuhteen ehtojen muuttamiseen, etätyön ja kotona tehtävän työn ehtoihin liittyen tai vaikkapa vuosiloman säästämistä, työaikapankkia tai liukuvaa työaikaa koskien tai työsuhdetta päätettäessä. Työsopimus voi alun alkaen olla määrä- tai osa-aikainen tai koskea harjoittelua tai vuokratyötä tai olla ns. nollatyösopimus. Näiden tilanteiden lisäksi myös muun muassa omaishoitajasopimukset tai vammaisen henkilön avustamisesta tehtävät sopimukset edellyttävät normaalista työsopimuksesta poikkeavia sopimusehtoja.

Teos sopii oppaaksi työsopimuksen laadintaan erityistilanteissa, ja kertoo mistä ja miten voidaan sopia työsuhteen osapuolten kesken työsuhteen ja muun työn tekemistä koskevan sopimussuhteen aikana.

(Tuote)Osastot: ,

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Työsopimus ja ehdot erityistilanteissa (2017)”