Uusi työaikalaki käytännössä 2019

70.00 

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Harri Hietala, Keijo Kaivanto, Esa Schön

Uusi työaikalaki tuo merkittäviä muutoksia työaikasääntelyyn. Muutokset koskevat muun muassa liukuvaa työaikaa, kokonaan uutta joustotyöaikaa, työaikapankkia, keskimääräistä säännöllistä työaikaa, ylityön enimmäismäärien seurantaa, eräitä lepoaikoja, työvuoroluetteloa, yö- ja jaksotyötä, varallaoloa ja etätyötä. Laki on hyväksytty, ja sen on määrä tulla voimaan 1.1.2020.

Lain jokaisen pykälän sisältö ja tarkoitus selvitetään tässä kirjassa käytännönläheisesti. Kirjan käyttöä helpottavat tiivistelmät, muistilaatikot ja käytännön esimerkit. Myös yleisimpien työehtosopimusmääräysten vaikutus on huomioitu. Lisäksi on käsitelty kaikki olennaiset oikeustapaukset ja työneuvoston lausunnot ja arvioitu niiden merkitys uutta lakia sovellettaessa.

Teoksen kirjoittajilla on pitkä ja monipuolinen käytännön kokemus työelämän juridiikasta ja työehtosopimustoiminnasta sekä vahva historia myös alan kirjoittajina ja kouluttajina. Yksi kirjoittajista on osallistunut tämänkin lain valmisteluun. Laki käsitellään siinä muodossa, missä eduskunta sen keväällä 2019 hyväksyi.