Henkilökohtaisen tulon verotus (2019)

98.00 

Kuvaus

Timo Räbinä, Janne Myllymäki, Matti Myrsky

Miten saamiasi osinko- ja vuokratuloja tai myyntivoittoja verotetaan? Ovatko työnantajalta saamasi merkkipäivälahja ja matkakustannusten korvaukset veronalaista tuloa? Onko Sinulla oikeus kotitalousvähennykseen? Missä tilanteissa kouluttautumiseen liittyvät menosi ovat verotuksessa vähennyskelpoisia? Henkilökohtaisen tulon verotus -teos tarjoaa vastaukset näihin ja moniin muihin Suomessa asuvan yksityishenkilön ansio- ja pääomatulojen verotusta koskeviin kysymyksiin.

Teoksessa käsitellään myös vuoden 2020 alusta voimaan tulevat osakesäästötiliä koskevat säännökset samoin kuin kapitalisaatiosopimusten ja säästöhenkivakuutusten muuttuneet verotusperiaatteet. Osakesäästötili on kokonaan uusi sijoitusinstrumentti, ja osakesijoittajan tulee arvioida, mitä etuja osakesäästötili tarjoaisi osana muuta sijoitussalkkua. Nämä sijoitusinstrumentteja koskevat muutokset antavat ylipäänsäkin aiheen pohtia sitä, mikä sijoitusinstrumentti on kussakin tilanteessa verotuksen näkökulmasta tarkoituksenmukaisin.

Teos on henkilötulovero-oikeuden käsikirja. Runsaslukuiset esimerkit konkretisoivat käsiteltäviä kysymyksiä. Kirja soveltuu veroasioiden kanssa ammatillisesti tekemisissä olevien käyttöön samoin kuin vero-oikeuden oppikirjaksi.