Tieliikenteen käsikirja (2017)

47.00 

(Tuote)Osastot: ,

Kuvaus

Tieliikenteen käsikirja on perusteellinen hakuteos liikennesäädösten yksityiskohdista ja niiden tulkinnasta. Vuosittain ilmestyvä teos sisältää tieliikennettä koskevan lainsäädännön kommentoituna ajantasaisessa muodossaan sekä aihepiiriin liittyvät oikeustapaukset. Kirjassa käydään läpi liikenteen säännöt, liikenteen valvonta, liikennerikokset ja liikennerikosten seuraamukset.

Tieliikennelainsäädäntöön liittyy usein lain soveltamisen ongelmia. Teoksessa otetaan kantaa käytännössä ilmenneisiin tulkintatilanteisiin ja annetaan lukuisia suosituksia liikennesääntöjen tulkintaan. Myös liikenteen kansainväliset kytkennät on käsitelty perusteellisesti.

Tieliikenteen käsikirja 2017 käy läpi mm. seuraavat uudistukset:

• Uusi liikennevakuutuslaki
• Uudet sähköiset ja muut ajoneuvot (määrittelyt ovat muuttuneet 1.1.2016)
• Uusi oikeuskäytäntö
• Liikennekaari (hallituksen esitys valmisteilla)
• Tieliikennelain uudistus (hallituksen esitys valmisteilla)
• Uusi sakotuslainsäädäntö (tulossa voimaan arviolta 1.12.2016)

Kirja on erityisen hyödyllinen liikenneopetuksessa sekä käytännön poliisityössä. Samoin siitä hyötyvät tuomarit, syyttäjät ja muut tieliikennelainsäädäntöä työssään tarvitsevat. Kirja on myös kaikkien ajoneuvojen tarpeellinen lisävaruste.

Tekijä

Kirjoittaja OTT, rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen työskentelee professorina Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella. Tolvanen on kirjoittanut useita kirjoja liikennerikoksista, rikosoikeudesta, rikosten tutkinnasta ja kriminaalipolitiikasta ja toiminut pitkän ajan syyttäjänä. Hän on luennoinut liikennerikoksista eri alojen ammattilaisille ja osallistunut asiantuntijana tieliikenteen lainsäädännön valmisteluun.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tieliikenteen käsikirja (2017)”