Yhdistysoikeus (2017)

98.10 

Yhdistyselämässämme tarvitaan luotettavaa tietoa yhdistyslaista ja muista yhdistystä koskevista säännöksistä. Yhdistysoikeus on perusteos, josta lukija löytää täsmälliset ja perustellut vastaukset tärkeimpiin käytännössä esiin tuleviin oikeuskysymyksiin. Teos on samanaikaisesti yhdistysoikeuden systemaattinen yleisesitys, yhdistyslain pykäläkohtainen kommentaari ja käytännön käsikirja.

Tässä viidennessä, uudistetussa painoksessa on otettu huomioon vuoden 2016 yhdistyslain muutos, jossa tarkistettiin päätöksen moitteenvaraisuutta, muutettiin yhdistyksen purkamista ja selvitysmenettelyä koskevia säännöksiä, säädettiin viranomaisaloitteisesta yhdistyksen purkamisesta ja kehitettiin rekisteri-ilmoituksia koskevia säännöksiä. Teokseen on lisätty runsaasti uusinta oikeuskäytäntöä.

Siviilioikeuden professori Heikki Halila ja ministeri Lauri Tarasti ovat yhdistysoikeuden keskeisiä asiantuntijoita. He ovat osallistuneet yhdistyslain valmisteluun, ja heillä on laaja ja monipuolinen kokemus yhdistyselämän käytännön kysymyksistä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Yhdistysoikeus (2017)”