Osakeyhtiön yhtiökokous (2022)

79.30 

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Jesse Collin

Teoksessa käsitellään osakeyhtiön yhtiökokousta käytännönläheisellä otteella. Teos antaa perusteellisen kuvan osakeyhtiön yhtiökokouksen keskeisestä sääntelystä, itsesääntelystä ja markkinakäytännöistä. Painopiste on osakeyhtiölain yhtiökokouksia koskevissa uudistuksissa. Teoksesta on erityisesti tukea osakeyhtiön yhtiökokouksen järjestämisessä etä- tai hybridikokouksena.

Teoksessa on huomioitu uudistetut yhtiökokousta koskevat osakeyhtiölain säännökset, uusin oikeuskäytäntö ja -kirjallisuus, sekä pörssiyhtiöitä koskevat erityispiirteet lainsäädännön ja sijoittajien odotusten osalta. Käytännönläheisen näkökulman lisäksi teoksessa myös taustoitetaan yhtiökokouksen roolia osakeyhtiön ylimpänä toimielimenä, sekä yhtiökokouksen ja osakkeenomistajien asemaa corporate governance -viitekehyksessä.

Kirjoittaja on toiminut oikeusministeriön Etäosallistuminen ja verkkokokoukset osakeyhtiöissä, asunto-osakeyhtiöissä ja osuuskunnissa -työryhmän sihteerinä ja hänellä on vankkaa kokemusta pörssiyhtiöiden yhtiökokousten valmistelusta.